04-01-2022

Sanne Asselman

Drie vragen over LEF aan Sanne

‘Heb jij het lef om het anders te doen?’ is onze pay-off. Omdat we onze klanten willen verrassen met creatieve communicatieoplossingen én er niet voor schromen hiervoor buiten de lijntjes te kleuren. Met LEF dus! Benieuwd hoe de Enoffers daarnaar kijken? In deze nieuwe serie stellen we drie vragen over lef. Ontwerper Sanne bijt het spits af!

Wat betekent lef voor jou?

“Voor mij zit lef vooral in het aangaan van uitdagingen. Door juist te doen wat ik eng of spannend vind. Vaak zijn dat nieuwe dingen die ik eerder uitstelde of probeerde te ontwijken om die reden. Maar meestal wordt het tegendeel dan bewezen. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld voor het eerst een website ontworpen. Dat was het echt superleuk en leerzaam. En als er nu een website ontworpen moet worden? Ja, dan wil ik dat graag doen hoor! Met lef uitdagingen aangaan zorgt ervoor dat je groeit en nieuwe ervaringen opdoet.”

“Verandering ontstaat als je het avontuur aangaat”

Sanne, grafisch ontwerper

“Verandering ontstaat als je het avontuur aangaat”

Sanne, grafisch ontwerper

Welke angst heb jij ooit overwonnen?

“Wat ik spannend vond, was om bij mijn vorige baan ontslag te nemen en te kiezen voor meer geluk en plezier in mijn werk. Je gaat iets opgeven en weet niet waar je terecht komt. Dat is toch een beetje de angst voor het onbekende. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik die sprong gewaagd heb en niet ben blijven hangen in die veilige zekerheid.

Een mooie uitspraak die daarbij past is ‘Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.’ En het is ook zo waar. Er verandert niets als je het avontuur niet aangaat of dingen nooit anders probeert te doen in het leven. Dus: face your fears. Doe, ontdek en ervaar het avontuur!”

Wanneer moest jij voor het laatst echt lef tonen?

“Ik kan soms best opzien tegen projecten waar ik weinig ervaring in heb, bijvoorbeeld bij die website. Dat komt doordat ik liever geen fouten wil maken en bij voorkeur alles ‘perfect’ wil doen. Het nadeel daarvan is, is dat je teveel in je comfortzone blijft. Bij Enof word je heel erg gestimuleerd om dat aan te gaan en jezelf uit te dagen. Dat is heel fijn, maar soms denk ik ook wel: ‘Hoooo, rustig!’

Ik voel dus weleens weerstand tegen het onbekende, maar ik denk dat dat ook menselijk is. Soms ga ik dan even mopperen, maar dat kan ik ook altijd relativeren: als ik uit mijn comfortzone stap, leer ik juist weer nieuwe dingen. Uiteindelijk blijkt het lang niet zo eng als je dacht én je kun trots zijn op wat je hebt bereikt of gedaan.”