eersteweekenof
Door

Mijn eerste week als adviseur bij Enof

Medio vorig jaar werd ik geattendeerd op de vacature van communicatieadviseur bij Enof. Ik was niet eens op zoek naar een nieuwe baan, maar soms komt er iets op je pad wat je niet kan laten lopen.

Een warm welkom

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging! Na een uitgebreide sollicitatieperiode waarin ik zelfs al een hele dag heb meegedraaid, loop ik dan op 2 januari echt de Krugerstraat in voor mijn eerste werkdag bij Enof. Omdat ik de laatste twee maanden al meerdere malen bij Enof ben geweest en de meeste collega’s al heb gesproken, denk ik al een beetje te weten wat mij te wachten staat. Maar Enof weet mij toch creatief te verrassen: er staat namelijk een groot welkomstbord in de hal met allerlei attributen en hulpmiddelen voor mijn eerste dag. Echt op z’n Enofs. Heel persoonlijk en creatief. Dat is meteen een goede start!

Ik breng met name kennis in vanuit mijn reclameverleden over positionering en propositiedenken.

Wat ik ga doen

Ik ga het team van adviseurs bij Enof versterken. Ik breng met name kennis in vanuit mijn reclameverleden over positionering en propositiedenken. En kennis over online strategie. Samen met de andere vijf adviseurs ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties en het adviseren over communicatievraagstukken. Omdat collega-adviseur Madeline net met zwangerschapsverlof is, neem ik voorlopig haar klantenpakket over.

Socialmediatraining

Als vuurdoop mag ik aan het eind van de eerste week meteen een communicatieworkshop geven bij woningcorporatie Mercatus. Jurgen en ik hebben de enthousiaste medewerkers van Mercatus geïnspireerd over de mogelijkheden, en hebben ze laten zien hoe Mercatus sociale media nog beter kan inzetten om haar organisatie- en communicatiedoelstellingen te behalen.

Waar ik blij van word

Blij word ik van projecten waar ik namens Enof niet vóór maar mét opdrachtgevers mooie effectieve communicatiemiddelen mag bedenken die de aandacht verdienen van de doelgroep. Bijvoorbeeld door samen in creatieve workshops belangrijke keuzes te maken en te prioriteren. De eerste projecten voldoen hier in ieder geval aan, dus ik kan niet wachten op wat er allemaal nog gaat komen.