hoera-ns-als-klant
Door

Enof wint aanbesteding NS

In maart van dit jaar werd ik geattendeerd op de aanbesteding van NS voor grafische vormgeving en DTP+. ‘Dat kunnen wij!’, was mijn eerste interne reactie.

De korte samenvatting bevestigde mijn eerste gevoel. Ik moest even mijn weg vinden in de online aanbestedingsomgeving en begon vol goede moed aan het RFI-document. Iedere collega bureau-eigenaar weet dat meedoen aan een aanbesteding meer dan een fulltime werkweek kost om de inschrijving op orde te krijgen. En dat soms bij het lezen van de eisen je de moed in de schoenen zakt. En dat vaak in de tweede fase buitenproportioneel veel inspanning van je mensen wordt gevraagd. Dus even zomaar inschrijven is er niet bij. Ik moest echt héél zeker weten dat we met Enof een serieuze kans maakten.

Iedereen mag het nu weten. En we zijn er
trots op!

We waren in het vroege voorjaar bij een vergelijkbare aanbesteding een ministerie ‘kwijtgeraakt’ na ruim 4,5 jaar. De termijn liep af. Een andere partij won de nieuwe termijn. Als Enof hadden we daar heel veel tijd in geïnvesteerd. De conclusie: meedoen aan deze nieuwe aanbesteding was nodig en winnen was mogelijk. Met een kans van 1 op 3 en reeds 1 verloren aanbesteding, moest dit de winnende worden. Aan de bak dus!

Eerste deadline: 15 april Dé inschrijving. Check! We voldoen met gemak aan alle gestelde eisen. En door!

Tweede deadline: 23 mei Dé bewijsstukken. Check! Stonden al klaar. We wisten immers zeker dat we door zouden mogen.

Derde deadline: 8 augustus Concept, ontwerp, planning, begroting. Check! Supergoed werk geleverd en alles op tijd af.

Tot slot: 13 september Dé presentatie. Check! We gingen als een speer.

Het grote wachten kon beginnen. Nu was het echt uit onze handen. Ook in deze aanbesteding heeft Enof heel veel tijd geïnvesteerd. Als die investering iets moois oplevert is het dat meer dan waard! En zo geschiedde. Het verlossende telefoontje én de officiële brief kwamen op woensdag 13 oktober.

NS was voornemens om de opdracht aan ons te gunnen!

Echt? Serieus? Dus wij hadden gewonnen? En ergens anders kregen nu 3 of 4 andere bureaus eenzelfde brief, met dat zij hem niet gewonnen hadden. Ondanks al hun inspanningen. Ook het bureau dat tig jaar met hart en ziel voor hen heeft gewerkt. En wij? Wij durfden en mochten nog niet juichen. Want er volgde nog een bezwaartermijn van 20 kalenderdagen. Op 3 november j.l. was dat voorbij.

Enof gaat vanaf 1 januari 2017 in ieder geval twee jaar grafische vormgeving en DTP+ diensten leveren aan NS.

Wij kunnen niet wachten.