Schermafbeelding 2018-10-15 om 17.35.12
Door

Onderwijskundige bij Enof

“Maar wát doe je dan als onderwijskundige bij Enof?” Een vraag die ik veel kreeg toen ik na mijn afstuderen aangaf dat ik weer bij Enof ging werken!

Knipperlichtrelatie met Enof

“Simone is weer terug!” is al zeker zo’n 3 keer geroepen bij Enof. Sinds februari 2014 ren ik al rond bij Enof. Het werd ook weleens mijn knipperlichtrelatie genoemd. Ik begon als stagiaire en mocht blijven als projectleider, maar ik wilde toch eerst nog even reizen. Vervolgens ging ik een jaar projectleiden, maar wilde toen toch nog een WO Master gaan halen (en oké, nog een keer gaan reizen). Tijdens mijn master was ik alweer terug bij Enof met een 0-urencontract als invaller bij de projectleiders. En toen na mijn master…..kwam ik terug als onderwijskundige?

Niet helemaal. Ik werd namelijk weer projectleider. Nu wel met wat meer verantwoordelijkheden, zo heb ik de eer om de andere projectleiders aan te sturen en stuur ik samen met Judith de studio aan. Energie heb ik vaak voor 100! Dat stop ik nu in 80 mails op een dag, een beetje van dit, 4 offertes maken, een beetje van dat, een bila met onze nieuwe stagiair Jordie, een beetje zus, even meedenken met een nieuwe sessie, een beetje zo, en nog een brandje blussen. Ik vlieg nog steeds door de studio met mijn laptop en telefoon in de hand, en ik puzzel nog vrolijk mee in de planning. Maar goed, hoe zo’n dag eraan toe gaat hebben jullie allemaal kunnen lezen in de blog van Emiel. Heel onderwijskundig klinkt dat nog niet. “Moet je daarvoor niet op een school werken?”

Als onderwijskundige hoef je echt niet per se in het onderwijs te werken!

Onderwijs binnen het bedrijfsleven

Nee, dat hoeft helemaal niet. Als onderwijskundige hoef je echt niet per se in het onderwijs te werken! Ik heb geleerd hoe mensen leren, ontwikkelen en opgeleid kunnen worden. Dat geldt dus ook voor het bedrijfsleven. Ik leef op als ik anderen kan helpen ontwikkelen, als ik iemand iets kan leren, en als ik mijn energie en enthousiasme over kan brengen. Leren en ontwikkelen staan bij Enof altijd hoog in het vaandel, en het is dan ook niet meer dan logisch dat er iemand met die kennis hier rondloopt! En dus ben ik bij Enof begonnen met het ontwerpen (zoals dat mooi heet bij het maken van leermiddelen) van workshops. Eerst intern: een workshop voor het genereren van veel en levensvatbare nieuwe ideeën, een workshop online marketing voor de adviseurs, en een sessie feedback geven. Langzamerhand weten de adviseurs mij ook steeds beter te vinden voor hun klantsessies.

De adviseurs help ik door op een andere manier naar de sessie te kijken. Ik focus me op de leervraag voor de klant. Wat zijn de (leer)doelen, wat willen we dat ze aan het eind van de sessie weten of kunnen? En het allerbelangrijkste: wie hebben we voor ons? Wie is de doelgroep? Ik kijk naar het pijnpunt, naar het huidige gedrag en naar het gewenste gedrag, of kennis natuurlijk. Om het verschil daartussen te overbruggen, leef ik me uit op veel verschillende werkvormen. Samen met onze merkstrateeg Bart slaat hier onze creativiteit op hol. En elke keer nét wat anders natuurlijk, want geen klant of sessie is hetzelfde.

Door dit bij Enof meer op te pakken, kunnen we onze klanten niet alleen helpen met nog betere strategische sessies, maar óók met de leervragen die er vaak zijn. Van positioneringssessies en trainingen bij verandertrajecten, tot workshops om te leren pitchen.

Heb je ook een vraag over het ontwikkelen of opleiden van mensen? Bel me op 030 23 23 060 of stuur me een mail! Ik denk graag met je mee!