07-04-2022

Robin Hagen

Save the best for last: mijn stage bij Enof

Ik dacht dat een stageplek me niet meer ging lukken, en kwam uiteindelijk terecht bij het leukste communicatiebureau van Utrecht: Enof!

In februari begon hier mijn avontuur als stagiaire advies. Samen met de twee andere stagiaires (Lisa en Annemie) werden we warm onthaald en hadden we een dagvullend programma. We leerden het bedrijf kennen en kregen een speurtocht waarbij het de bedoeling was dat je alle Enoffers koppelde aan bijpassende bijzondere uitspraken. Deze intensieve kennismaking zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn plek voelde.

Alles gedaan?

Na het wennen begon het echte werk. Tijdens mijn sollicitatie kreeg ik te horen dat de werkzaamheden van een adviseur heel gevarieerd zijn en geen enkele dag hetzelfde is. En dat heb ik gemerkt! Van vooronderzoek uitvoeren en klantsessies leiden tot aan winkelen bij de Intratuin en zomerse stamppot koken. Ik heb het allemaal gedaan bij Enof!

“Enof maakt van elke dag een feestje en alles wordt gevierd!”

Isa, stagiar

“Enof maakt van elke dag een feestje en alles wordt gevierd!”

Isa, stagiar

Yep, echt álles!

Maar even zonder gekheid, ik heb natuurlijk heel veel geleerd tijdens deze stage. Ik heb veel klanten ontmoet en ook zelf eigen klanten bediend. Verder heb ik onderzoeken gedaan naar de klanten van Enof en hun concurrenten, klantsessies bijgewoond om alle ingrediënten te verzamelen voor bijvoorbeeld een nieuwe positionering, én daarnaast gebrainstormd over creatieve concepten in een creatieve omgeving met creatieve mensen.

Stilstaan? Daar doet Enof niet aan. Er is altijd wel een manier waarop dingen beter en sneller kunnen. Door nieuwe doelen op te stellen, meegaan met trends en jezelf te blijven uitdagen. En als alle doelen zijn bereikt?

Proost!

Dan is het natuurlijk tijd voor feest. Enof maakt van elke dag een feestje en alles wordt gevierd. Proosten met mimosa’s, omdat er een nieuwe klant is binnengehaald of we onze eigen expositie lanceren op kantoor. En bij elke feestdag staat er wel een lekkernij in de koffiehoek om tijdens de weg naar de studio van te genieten. Ja, ik moet wel eerlijk zijn: zorg dat je naast het werken bij Enof voldoende sport 😉

Ook jij kunt hier stagelopen!

Zo, even met een sneltrein door mijn stageperiode heen gereden. Een stage die ik niet snel meer zal vergeten en waarbij ik altijd fijne en constante begeleiding heb gehad. Ben je nou helemaal enthousiast dit aan het lezen en sta je nu te springen om deze ervaring ook mee te maken? Er staan nog vacatures voor stagiaires open (echt leuke mensen, ik zou ’t doen)!