verandering
Door

Zonder communicatie geen verandering

Wist je dat veel communicatievraagstukken eigenlijk te maken hebben met veranderingen in organisaties? Dit geldt voor zowel grote als kleine bedrijven. Want als er iets verandert, moeten de betrokkenen het zich eigen maken om uiteindelijk ander gedrag te laten zien.

Directeur op een zeepkist

Veel bedrijven besteden tijd aan het bepalen van de nieuwe koers. Soms worden er dure bureaus voor ingehuurd, in andere gevallen gaat het management met elkaar in conclaaf. Uiteindelijk ligt er een klinkend verhaal. Het nieuwe merk kan worden ontwikkeld, het nieuwe product gelanceerd of de nieuwe waarden toegepast. De directeur stapt op een zeepkist en spreekt het voltallig personeel toe. Natuurlijk verschijnt de samenvatting op het intranet. Iedereen weet het nu, dus morgen gaat alles anders en beter.

Door slechts te informeren, ontstaat er geen verandering

Je snapt natuurlijk dat het zo niet werkt. Door slechts te informeren, ontstaat er geen verandering. Vaak is het verhaal te hoog over, wordt er geen urgentie gevoeld of denken medewerkers dat het wel weer over zal waaien. Er gebeurt gewoon niets.

Implementatiekunst

Om te voorkomen dat er niets gebeurt, kun je implementatiekunst toepassen. Sinds Pentascope gastspreker was op onze klantenavond spreekt haar filosofie mij zeer aan. Pentascope heeft implementatiekunst als ‘gids voor realistisch veranderen’ beschreven. Ik heb het al verschillende keren als benaderingswijze met succes toegepast bij klanten van Enof. Alles draait erom dat iedereen in beweging komt. En liefst allemaal een beetje dezelfde kant op.

De wereld van implementatiekunst heeft een bovenstroom en een onderstroom. De bovenstroom staat gelijk aan management en instrumenten zoals plannen, doelen, strategieën en formele spelregels. In de onderstroom zitten de ideeën, opvattingen, gevoelens, emoties, etc. van mensen. De uitdaging is om de bovenstroom echte betekenis geven in de onderstroom door de verbinding te leggen, te onderzoeken en te toetsen. Als dat lukt, dan komt de verandering op gang.

Aan de slag met verandering!

En dat kan op allerlei manieren. Implementeren is communiceren, met elkaar beleven, instrueren, samen in gesprek gaan, trainen, reflecteren en begeleiden. Door het te regisseren vanuit de bovenstroom en het te laten gebeuren in de onderstroom. Met vertrouwen dat het goed gaat komen en met een lange adem.

Dus met elkaar aan de slag. Praktisch en energiek. Met zicht op het resultaat en het effect. Zodat iedereen snapt wat de verandering behelst en hoe hij zelf kan bijdragen. En daar het nut en vooral de lol van gaat inzien. Want met elkaar veranderen is leuk.

Wil je ook iets veranderen? Dan help ik je graag verder! Neem contact met me op via 030 23 23 060.