Header Creatie

Creatie

Iets bedenken en maken, daar zijn we bij Enof goed in. Het begint vaak bij een creatief concept of een stijl, die we vervolgens uitwerken in een set (online) middelen of een spraakmakende campagne.

Concepten

Een ontwerp is niet zomaar iets. Er zit een hele reeks met afwegingen en keuzes achter die de eindgebruiker lang niet altijd ziet. Een concept dus. Het juiste concept is creatief, simpel en doelgericht tegelijkertijd. Bovendien zorgt het voor consistentie in je middelen, boodschappen en bijvoorbeeld fotografie. Het beste concept is er een waarvan je denkt: tsjee, dat had ik zelf ook kunnen bedenken, zo logisch!

Campagnes

Wil jij je doelgroep eens goed wakker schudden en je boodschap echt laten landen? Dan is het handig om een doelgerichte campagne in te zetten. We starten altijd met een campagneconcept en een pakkende campagneregel. En we maken er een passend ontwerp bij, waardoor jouw boodschap extra opvalt. Of het nou online of offline is, met onze campagnes weet je zeker dat je opvalt!           

Grafisch ontwerp

Sinds we ruim 21 jaar geleden begonnen, is grafisch ontwerp het kloppende hart van Enof. Binnen bestaande huisstijlen kunnen we alle kanten op! Van strak binnen de huisstijl tot een unieke en uitbundige campagnestijl: we maken alles wat je nodig hebt. Analoog en digitaal. Van visitekaartje en flyers tot boekwerken en websites.

Huisstijlen

Leg al je communicatiemiddelen eens naast elkaar. Sluit het qua vormgeving allemaal op elkaar aan? Ja? Top! Nee? Dan helpen we je heel graag verder! Bijvoorbeeld door het opstellen van een huisstijlhandboek, waarin beschreven staat wat wel en juist niet mag. Als je net begint, of simpelweg toe bent aan een frisse nieuwe huisstijl, dan helpen we je natuurlijk ook.

Ruimtelijk ontwerp

Soms is de combinatie van drukwerk en online nog niet genoeg om te laten zien wie je bent of wat je wilt. Geen probleem. Denk dan eens aan ruimtelijk ontwerp. Daarmee kun je bijvoorbeeld zorgen voor inspirerende wanden in je vergaderzalen, popt jouw pop-up store echt helemaal in het zicht, of zorg je er met signing voor dat bezoekers precies de weg weten te vinden in het pand waar je verblijft. Samen met onze partner Atelier van Zijderveld zorgen we dat alles op z’n plek komt, en daar ook blijft staan of hangen.

Jaarverslagen

Een tekstueel jaarverslag is natuurlijk functioneel. Maar je kunt je afvragen of je er niet meer mee kunt. Een jaarverslag kan ook echt een visitekaartje zijn van alles wat je doet! Een terugblik op wat je hebt gedaan en een vooruitblik waar je visie in terugkomt. Een jaarverslag, of een publieksversie ervan, kun je in alle soorten en formaten maken. (Interactieve) video, vlogs, clickable pdf’s, z-cards met de hoogtepunten. We helpen je natuurlijk graag met het vinden van de juiste vorm.

Webdesign

Je website is je online visitekaartje, stem, identiteit. Veel potentiële klanten nemen er toch even een kijkje voordat ze met je in zee gaan. Vinden ze niet de informatie die ze willen? Dan kan het zomaar zijn dat je ze kwijt bent. Zonde! Onze ontwerpers zorgen voor een website die jou perfect vertegenwoordigt. Deze website maken we idealiter in combinatie met onze UX-designers. Want dat is weer een vak apart.

UX Design

Mogelijk een afkorting waar je wat uitleg bij nodig hebt. UX staat voor user experience. Dus eigenlijk gebruikerservaring. Een UX-designer bedenkt welke pagina’s logisch zijn om te maken, welke informatie een bezoeker nodig heeft en wat daarom een goede menu-indeling is, deelt de pagina’s in wireframes, test welke pagina’s het beste werken door middel van A/B-testen, en zo verder! Alles om de uiteindelijke gebruiker de best mogelijke ervaring te geven.

(Interactieve) infographics

Overweldigend veel data op je lezers afvuren is niet per se het meest efficiënte. Tuurlijk, de echte informatieverslinder zal zich vastbijten in de informatie. De overige mensen? Die laten mogelijk de informatie die je juist wilt overbrengen voor wat het is. De oplossing? Visuele informatie! Maak een mooie infographic voor in drukwerk, of voeg een extra laag met informatie of beweging toe met een interactieve infographic voor op het web. Zo kun je alle informatie gelaagd overbrengen en kan iedereen zijn informatiebehoefte vervullen.

(Online) magazines

Een magazine is een mooie manier om je verhaal te vertellen. Je hebt veel meer ruimte dan in een nieuwsbrief, folder of advertentie. En het is door de vorm een stuk blijvender. Als je zorgt voor aantrekkelijke en slimme contentvormen, dan is de kans groot dat je doelgroep dit middel ook echt leest. En vind je een gedrukt magazine een beetje old school? Dan ga je toch voor een gelikte online versie? Net zo makkelijk!

Brochures, folders, posters, flyers

Drukwerk voorbij in deze digitale tijd? Welnee, daar zijn we harstikke druk mee. We ontwerpen echt van alles, van visitekaartje tot zigzagfolder, en van sterfolder (een poster die je kunt terugvouwen naar een boekje) tot prachtige brochure met harde kaft. Wij maken het ontwerp, en onze vaste partners van LibertasPascal en De Resolutie zorgen dat het drukwerk mooi in elkaar zit en goed wordt afgeleverd.

Fotografie

In al je middelen kan het zijn dat je fotografie wilt gebruiken. Bijvoorbeeld om de sfeer in je pand te laten proeven. Of om je medewerkers in de schijnwerpers te zetten. Om je eigen beeldbank te vullen met foto’s die je kunt hergebruiken, of voor een specifiek middel. Wat je wens ook is: met onze flexibele schil zorgen wij ervoor dat je fantastische beelden tot je beschikking krijgt.