Emiel de Leeuw

contentspecialist

Ik ben graag bezig met woorden, daar staat of gaat mijn brein altijd op aan. Dat merk je bijvoorbeeld aan woordgrapjes, die handig zijn bij brainstorms, maar ik check ook altijd graag of d’s en t’s op de goede plek staan. Wat gaaf is aan content is dat het niet alleen maar woorden tikken is. Ook het nadenken erover is tof: wat is het doel, hoe kan ik dat bereiken? Hoeveel woorden kan ik eraan kwijt? Hoe kan ik het nog handiger verpakken? Mag het een longread zijn of toch maar MAND!? Klopt het taalniveau, is het actief? Nou ja, dat soort dingen. Word ik blij van. Op mijn foto zie je me met een leeg boek. Iedereen heeft een leuk of intrigerend verhaal te vertellen. Wat is jouw beste onvertelde verhaal?

Keukenprins

Ik vind het letterlijk en figuurlijk heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe recepten te proberen. Een favoriete keuken? Heb ik niet. Favoriet recept? No, thank you! Liefst elke keer wat anders. Heb ik letterlijk een hele boekenkast vol met kookboeken? You betcha. Ben ik soort van huisbakker van Enof? Daar lijkt het soms wel op!

In 2022 vond ik het na twee toch wat minder gezellige jaren een goed idee om regelmatiger vrienden bij elkaar te halen en bedacht ik SoepZondag. Eens per maand zonder al te veel gedoe toch iedereen blij maken met lekker eten. Met elke maand een andere soep. Soep- eh, supergezellig!

Ontspanning

Ik kan me dus prima vermaken in de keuken! Maar daar sta ik geen hele dagen gelukkig.
Je vindt me verder namelijk:

  • veel in de natuur rondom mijn hometown Arnhem tijdens korte, lange of veel te lange wandelingen (soms wel drie keer per week hetzelfde rondje omdat het zo lekker dichtbij en zo mooi is).
  • op de sportmat in de woonkamer – daar begon ik mee in 2020 en ben ik simpelweg niet meer mee gestopt.
  • of al gamende op de grond met een controller in mijn handen – omdat ik, vooral als het wat intenser wordt, nooit op de bank kan blijven zitten en zak dan af naar de grond. Ik ben nu eenmaal heel down to earth 😉
  • in musea om mezelf cultureel te ontwikkelen.

Trots op!

Officieel moet hier één project staan waar ik trots op ben. Maar dat is veel te moeilijk om te kiezen hoor!
Dus ik doe, eigenwijs als ik ben, gewoon meerdere:

  • De zomer van 2022 een paar dagen per week intern meelopen als contentspecialist bij NS.
  • #FAILGELEERD, de podcast die ik zo nu en dan met Sanne maak.
  • De geinige nieuwe schrijfstijl die ik introduceerde bij onze eigen vacatures.
  • De werksessies over het schrijven van heldere content bij Rail & OV.
  • De aanbestedingen waar ik op de achtergrond aan meewerk.

Hiernaast vind ik het superleuk om nieuwe Enoffers te verwelkomen en in te werken, stort ik me op informatiebeveiliging als security officer, sta ik regelmatig ook bij Enof wat lekkers te maken voor de lunch of de borrel, en maak ik samen met teamies Robin en Niels de content voor onze socials. Geen dag is hetzelfde. Dus elke dag is een nieuw feestje.