Wervingscampagne MHBO

MBO Amersfoort

Studenten werven voor MHBO-opleidingen was het doel van MBO Amersfoort. Een superleuke klus waarbij wij ze met veel plezier hielpen. Daarrr gaan we!

Let’s go MHBO

Een MHBO-opleiding is een 2-jarige niveau 4-opleiding, waarmee studenten sneller kunnen doorstromen naar het hbo óf sneller kunnen starten met werken.

MBO Amersfoort is eerlijk en realistisch, want deze opleidingsvorm past niet bij iedereen. Het is voor studenten met een passende motivatie en ambitie. Het doel van onze campagne was om juist die studenten aan te spreken en te werven.

De strategie

De belofte van MBO Amersfoort? De snelheid naar het HBO. Die belofte besloten we uit te vergroten. We ontwikkelden een campagne met beelden van échte studenten van de school, op snelle, opvallende attributen: van jetski’s tot panters. Voor elke fase in de klantreis ontwikkelden we middelen passend bij de potentiële studenten die zoeken naar een vervolgopleiding. Met als gevolg een complete cross-mediale campagne.

Daar gaan we!

Vanuit een eerdere pitch was MBO Amersfoort net een nieuwe klant. Mooi om dan meteen samen aan de slag te gaan met studentenwerving. We ontwikkelden een succesvolle campagne, waar in de zin en onderzin “Daar ga je! Voorbereid en snel naar het hbo, of aan het werk” centraal stonden.

We werkten met het touch, tell, sell-principe om de doelgroep stap voor stap mee te nemen richting het inschrijven voor een MHBO-opleiding. Met een team van 7 Enoffers ontwikkelden we het concept en de campagne. Daarna verzorgden we de fotoshoot, namen we interviews af en schreven we op basis van de interviews de copy voor een folder, de website, social advertenties. En natuurlijk maakten we die ook allemaal op in dezelfde stijl.

Met je laptop op een panter

Even terug naar die fotoshoot: daarvoor werden echte studenten van de opleiding ingezet. De foto’s sloten naadloos aan op de campagneregel ‘Daar ga je!’ en beelden snelle vooruitgang uit. Studenten werden zittend met een laptop gefotografeerd en met behulp van Photoshop op een voertuig of dier met snelheid geplaatst. Bijvoorbeeld een panter of raceauto! Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Bekijk dan de video.

Resultaten

1 creatief campagneconcept
3 studenten als modellen
Meetbare stijging in de aanmeldingen

Bellen
Mailen
Bezoekje

Contact
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om strategie en positionering? Neem dan contact op met onze adviseur Ronald.

De knappe koppen

Aan dit project werkten onder andere…

“Leuk om met deze campagne jongeren aan te spreken op hun ambitie én eigen kunnen”

Hester – Adviseur

“Leuk om met deze campagne jongeren aan te spreken op hun ambitie én eigen kunnen”

Hester – Adviseur

Meer zien?

Campagne nieuwe dienstregeling

NS

Campagne straatintimidatie

Gemeente Utrecht