Meet the professor universiteit utrecht
Universiteit Utrecht

Meet the Professor

Voor het 380-jarige jubileum wilde Universiteit Utrecht wetenschap dichterbij kinderen brengen. Door basisscholen te laten interesseren om een professor voor de klas te krijgen.

Vrolijke projectstijl

Enof werd gevraagd te werken aan een communicatiecampagne voor het project ‘Meet the Professor’. Hiervoor ontwikkelden we een aantrekkelijke, vrolijke projectstijl, waarbij klassen stapje voor stapje duidelijk werd gemaakt wie er voor de klas zou kunnen komen te staan. Het doel van de campagne was dat de scholen een aanvraag deden om een professor naar de scholen te sturen. Uiteindelijk deden er meer dan 100 basisscholen mee, waarvoor 140 professoren op de fiets stapten.

Wetenschap op woensdag

Het WoW (Wetenschap op Woensdag)-werkboekje is een paar weken na het bezoek van een professor naar de scholen opgestuurd. Dit boekje inspireert leerkrachten om zelf proefjes te bedenken en te doen in de klas. Het doeboekje staat vol met tips over hoe je proefje doet, maar vooral ook hoe je zelf een proefje bedenkt. De tekenstijl van het boekje is opgezet door ontwerp Tim. Door deze geschetste tekenstijl is het duidelijk dat je in het boekje mag schrijven scheuren en knippen!

Wil je meer weten over dit project?

Zoek dan contact met Jurgen.
Stuur een mailtje naar jurgen@enof.nl
of bel 06-23965575.

Aan dit project werkten deze enoffers:

Wil je ons leren kennen?
Klik op de foto`s