headerbeeld-mercatus
Mercatus

Van verandertrajecten tot infographics

Sinds twee jaar is Mercatus een belangrijke klant voor Enof. Mercatus is een maatschappelijk betrokken woningcorporatie die betaalbare woningen verhuurt en verkoopt in de Noordoostpolder. Woningen die voor iedereen toegankelijk zijn: van jong tot oud, alleenstaand of samenwonend, met of zonder zorg.

Van strategie tot infographic

Mercatus bestaat ruim 25 jaar. Ontstaan vanuit een sociaal maatschappelijke behoefte om mensen met lagere inkomens van huisvesting te voorzien, en in de loop der jaren uitgegroeid tot een professioneel en efficiënt georganiseerd bedrijf. Hierdoor ontstond geleidelijk steeds meer afstand tussen de organisatie en de bewoners. De directeur van Mercatus vatte het plan op om Mercatus weer terug te brengen naar haar oorsprong. Wij hielpen om deze visie te verwoorden in een strategieverhaal, waarin we zijn teruggegaan naar de reden waarom Mercatus is ontstaan: het welzijn van de bewoners. Sindsdien vormt dit de basis vanuit waar Mercatus handelt. Om het document beter communiceerbaar te maken, hebben we de inhoud vertaald naar een infographic.

Samen buurten

De nieuwe koers bracht een verandertraject met zich mee. We hebben Mercatus geholpen om alle medewerkers mee te krijgen in de verandering. Onder de naam ‘Samen buurten’ is het traject van start gegaan, waarbij de kracht van persoonlijk contact centraal stond. We hebben diverse communicatiemiddelen, van filmpjes tot banners. Het pand van Mercatus werd aangepakt, wat resulteerde in een interactieruimte en een ‘buurthuis’. Medewerkers kunnen hier in een andere ambiance met elkaar praten en werken op een manier die de nieuwe waarden vertegenwoordigt. Het buurthuis werd in een bruin-café-achtig jasje gestoken: zowel binnen als buiten werd omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek voor medewerkers en buurtbewoners.

Wil je meer weten over dit project?

Stuur een mailtje naar info@enof.nl
of bel +31 030 232 30 60.