Gedragsverandering

Of dit nu gaat over vuilnis in de juiste bak gooien, inloggen om op de hoogte zijn van je pensioensituatie of over eerste stappen zetten om je huis te verduurzamen; dit alles gaat over gedragsverandering. Mensen positief in beweging brengen. Bij Enof zit je goed voor effectieve communicatie voor positieve gedragsverandering.

Werksessie

De kloof tussen weten, willen en doen

Veel dagelijkse keuzes lijken rationeel maar worden veelal onbewust gemaakt weten we inmiddels. Ook dat je dit niet een, twee, drie voor elkaar krijgt. Er is altijd een kloof tussen iets weten, het willen en het ook daadwerkelijk doen. Als je met communicatie écht wilt bijdragen aan gedragsverandering is het daarom nodig om een probleem of vraagstuk goed te doorgronden, om de doelgroep te snappen én om slimme inzichten uit de gedragswetenschap te gebruiken om de juiste interventies te bepalen. En daarvoor zit je bij Enof gewoon goed!

Bewezen communicatietechnieken om gedrag te beïnvloeden

We achterhalen drijfveren, motivaties en weerstanden bij de doelgroep. Dan kan door deskresearch, interviews of wetenschappelijk onderzoek samen met onze vaste partner.

We maken daarbij gebruik van verschillende bewezen methodieken zoals CASI en FOGG.

Deze inzichten zetten we vervolgens in bij het vaststellen van de strategie en bij campagneontwikkeling.

“Echte gedragsverandering vraagt om doelgroepanalyse om de juiste interventies te bepalen.”

Ronald, strategy director

“Echte gedragsverandering vraagt om doelgroepanalyse om de juiste interventies te bepalen.”

Ronald, strategy director