partners-bingo

MVO bij Enof

Bij Enof doen we mooie dingen voor de Enoffers, onze klanten en het milieu. Daar zijn we hartstikke trots op! 

De Enoffers zijn de draaiende motor van onze studio. En dus zorgen we goed voor de Enoffers. Dat doen we onder andere zo:

  • Om te peilen of de Enoffers nog gelukkig zijn, sturen we elke vrijdag een mini-medewerkerstevredenheidsonderzoek rond. Zo kunnen we goed in de gaten houden of iedereen nog in zijn hum is. Blijkt iemand dat niet te zijn? Dan zijn er naast de eigen teamleiders ook twee vertrouwenspersonen binnen Enof.
  • Iedereen mag zichzelf continu blijven verbeteren. Zowel op persoonlijk vlak met huiscoach Annemie van Augere, als vakinhoudelijk. Vakinhoudelijk groeien kan bijvoorbeeld bij één van onze partners.
  • We eten met z’n allen een zelf-klaargemaakte lunch, en er is altijd fruit te vinden in onze keuken.

En na de lunch lopen we graag een rondje door Lombok om weer fris de middag in te gaan. We vinden beweging dan ook belangrijk. Zo hebben we in 2016 de Enof Fitmaand georganiseerd, waarbij we in teams streden om de winst. (Projectleiders blijken heel fitte mensen te zijn!)

Het resultaat mag er zijn. We hebben hartstikke tevreden medewerkers, en een zeer laag ziekteverzuim. In 2016 was dit 2,31% (het landelijk gemiddelde is 3,77%).

Ruim driekwart van de Enoffers komt met het ov, op de fiets of lopend naar de Krugerstraat; ons milieu.

Met dat milieu proberen we zo zorgvuldig mogelijk om te gaan. Bijvoorbeeld door zo veel mogelijk elektronische apparatuur buiten werktijd uit te schakelen, zo min mogelijk te printen, maar ook door afval te scheiden, en onze studio beschikbaar te stellen aan derden.

In de samenwerking met onze klanten werken we veel digitaal. Niet omdat we het niet leuk vinden om onze klanten te zien en te ontmoeten (integendeel – dat vinden we eerder fantastisch!) maar wel om het milieu te sparen. Zo leveren we onze proeven digitaal, factureren we liefst via e-mail, houden we een digitaal archief bij en vullen we een substantieel deel van ons portfolio met MVO-klanten.

En als we onze klanten bezoeken, pakken we graag het openbaar vervoer of de fiets.

Als er gedrukt moet worden, dan doen we dat vrijwel altijd via onze partners LibertasPascal of de Resolutie. Zij gebruiken papier uit speciaal voor de papierindustrie aangeplante bossen. De papiersoorten die wij gebruiken, hebben over het algemeen het FSC-keurmerk.

Voor kleinere oplagen maken we gebruik van het digitale drukproces. Dit is minder milieubelastend dan offsetdrukken, en hierbij wordt gebruik gemaakt van plantaardige inkten.

Er zit meer achter de term MVO bij Enof.