Martijn Busink

dtp’er

Ik ben opgeleid tot werktekenaar op het Vaktechnisch Lyceum Utrecht. Maar al tijdens één van eerste stages ben ik dtp’er en allround ’tech geek’ geworden. Bij Enof ben ik letterlijk van alle projecten het eindstation. Dat kan soms knap lastig zijn! Maar mijn streven is om dan alles toch weer foutloos en op tijd de deur uit te krijgen. Als extra uitdaging ben ik nu ook bekwaam in geworden in het maken van animaties.

Concerten

Concerten bezoeken is wel een grote hobby te noemen. Van 60 per jaar naar 0 was wel iets meer gas terug dan ik begin 2020 van plan was maar inmiddels staan er toch weer de nodige evenementen in het verschiet, net zo all over the place als voorheen. Van MPB (Música Popular Brasileira) via prerevolutionaire Iraanse pop tot harde straatrap.

Platen

Ik verzamel platen, of physical media, zoals dat vaak wordt genoemd, maar ik maak ze ook. Niet als muzikant, als designer en dtp’er voor de verpakking. Mijn belangrijkste en leukste klant is relatief prestigieuze The Gathering (ik kocht hun demo eind jaren ’80 maar ze zijn redelijk succesvol geworden met optredens op Lowlands, een nummer in de Top 2000 en een wereldwijde fanatieke fanbase), waar ik toch alweer jaren het drukwerk verzorg.

Trots op ProvU Gebiedsontwikkeling

Animeren kent veel uitdagingen en sommige zijn duidelijk zichtbaar maar veel van mijn pleziertjes zijn verborgen “onder de motorkap”. Truuks om dingen die de ontwerper heeft verzonnen binnen de beperkte tijd (voor animatie heb je eigenlijk nooit genoeg) tóch voor elkaar te krijgen.