MVO

zo dragen wij ons steentje bij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel: MVO. Het is een groot begrip, en grote begrippen maken wij graag concreet en toepasbaar! Daarom vertellen we je graag aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wat wij bij Enof doen op het gebied van duurzaamheid en milieu voor onze omgeving.

Waarde toevoegen met MVO

Als creatief bedrijf is MVO voor ons een belangrijk onderwerp. We zijn ons bewust van onze plicht om oog te hebben voor de drie P’s: People, Planet en Profit. Met alle projecten die we voor onze klanten doen. Daarom hebben we een duurzaam inkoop-, milieu- en arbeidsbeleid voor de Enoffers opgesteld.

Zo doen wij dat

MVO, de 3 P’s en duurzaam beleid; klinkt natuurlijk a-ma-zing! Maar hoe vertaalt zich dat in de praktijk? Zo doen we het bij Enof:

MVO en de Enoffers

 • De Enoffers zijn de draaiende motor van onze studio. En dus zorgen we goed voor elkaar. Dat doen we op deze manier:
 • – Om te peilen of de Enoffers nog gelukkig zijn, sturen we elk kwartaal een mini-medewerkerstevredenheidsonderzoek rond.
 • Zo houden we goed in de gaten of iedereen nog in zijn hum is. Blijkt iemand dat niet te zijn en heeft diegene behoefte aan een goed gesprek? Dan zijn er naast de teamleiders ook twee vertrouwenspersonen binnen Enof.
  – Iedereen mag zichzelf continu blijven verbeteren. Zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Daarnaast krijgt iedere Enoffer jaarlijks een vrij te besteden opleidingsbudget.
  – We eten met z’n allen een zelfgemaakte lunch (en we pakken flink uit
  – van saladebar tot geweldige sandwiches, maar eerlijk is eerlijk, het tosti-ijzer doet het ook goed) en er is altijd fruit te vinden in onze keuken. Na de lunch lopen we graag een rondje door park Oog in Al om weer fris de middag in te gaan.
  – We vinden beweging ook belangrijk. Zo organiseren we eens per jaar een Enof Fitmaand, waarbij we in teams strijden om de winst.

Het resultaat mag er zijn. We hebben hartstikke tevreden medewerkers, en een zeer laag ziekteverzuim. In 2021 was dit 2% (het landelijk gemiddelde was 4,8%). Bijna elke Enoffer komt met het ov, op de fiets of lopend naar de Muntkade. Of ze werken thuis, want iedereen mag zelf kiezen waar het fijner werken is.

Mooie klanten, partners en initiatieven

Dat hele MVO… dat doen we natuurlijk niet alleen! We doen dat met en voor mooie klanten, samen met onze partners en we dragen bij aan een aantal waardevolle initiatieven.

Naast ons werk voor de grote klanten als NS, Achmea en Nivel werken we ook voor kleinere partijen, stichtingen en startups. We kiezen voor partijen met doelen en motivaties waar wij ons, als Enof, in kunnen vinden en die we vanuit onze expertise goed kunnen helpen. Dat kan héél dichtbij zijn, zoals een huisstijl voor het winkelgebied in de Kanaalstraat in opdracht van Winkeliersvereniging Lombok.

We hebben fijne partners voor drukwerk: als er gedrukt moet worden, dan doen we dat vrijwel altijd via onze partners Libertas Pascal of de Resolutie. Zij gebruiken papier uit speciaal voor de papierindustrie aangeplante bossen. De papiersoorten die wij gebruiken, hebben het FSC-keurmerk. Voor kleinere oplagen maken we gebruik van het digitale drukproces. Dat is minder milieubelastend dan offsetdrukken. Ook wordt er gebruikgemaakt van plantaardige inkten.

Enof als leerschool

Ons team van Enoffers wordt continu aangevuld en geprikkeld door de komst van stagiairs. Voor alle disciplines bieden we stageplekken en leiden we met heel veel plezier en toewijding jonge creatieven op. Als je met ons samenwerkt, heb je ongetwijfeld ook met één van onze stagiairs samengewerkt, zij draaien namelijk gewoon mee als volwaardige medewerkers (onder de bezielende begeleiding van hun stagebegeleider uiteraard). En ze komen na hun stage vaak ook in vaste dienst.

Naast de reguliere stageplekken krijgen we soms ook ‘snuffelstagiairs’ over de vloer om een dagje in het bedrijfsleven mee te maken. Twee keer per jaar nodigen we een club groep 8’ers uit via JINC om te laten zien hoe het er bij ons aan toegaat. Natuurlijk inclusief een energieke en passende creatieve opdracht.

Dat is MVO bij Enof!

Wil je meer weten? Bel of mail gewoon even. Of als je hulp zoekt bij MVO-communicatie. We denken graag met je mee.