MVO bij Enof

Een verantwoorde toekomst

Als creatief bedrijf is MVO (maatschappelijke verantwoord ondernemen) voor ons een belangrijk onderwerp. We houden bewust rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op de mens, het milieu en de maatschappij. Ook in alle projecten die we voor onze klanten doen. Daarom hebben we een duurzaam inkoop-, milieu- en arbeidsbeleid opgesteld. Dat klinkt natuurlijk a-ma-zing! Maar hoe vertaalt zich dat in de praktijk?

Blije Enoffers

Het begint bij onze mensen, zij zijn de draaiende motor van onze studio. En dus zorgen we goed voor elkaar. Zo zorgen we voor blije Enoffers:

Fanatiek en fit

Blije Enoffers zijn fitte Enoffers. Dat doen we door goed te zorgen voor ons lichaam. We eten met z’n allen een healthy, zelfgemaakte lunch (eerlijk is eerlijk, het tosti-ijzer doet het ook goed) en er is altijd fruit te vinden in onze keuken. Bovendien lopen we na de lunch graag een rondje door park Oog in Al.

Enof dokters

We hebben heuse Enof dokters. Zij staan, naast fysieke fitheid, voor de mentale gezondheid van de Enoffers. Zo houden we goed in de gaten of iedereen nog in zijn hum is. Aan het begin van het jaar houden de dokters een mini spreekuur met alle Enoffers om te horen hoe het met ze gaat en wat verbeterpunten zijn. Met deze input maken de Enof dokters een plan voor het komende jaar. Daar komt van alles uit voort. Van praktische zaken als het regelen van een voetenbankje tot het organiseren van allerlei activiteiten. Zoals een waterweek om genoeg te drinken, een Enof fitmaand waarin we elkaar sportlesjes geven of ‘Zenof’ waarbij we leren op het gebied van spiritualiteit. Tot slot komt er zo nu en dan een masseur langs.

Iedereen in zijn kracht

Alle Enoffers worden door onze vaste bedrijfscoach getraind op basis van Firo en MBTI. Zo staat iedereen in z’n kracht en zijn de teams goed op elkaar ingespeeld. Gaat er iets niet goed? Geen man overboord! We maken het meteen bespreekbaar, zo is er geen sprake van opgebouwde frustraties. Jaarlijks staan we op vaste momenten stil bij ieders persoonlijke ontwikkeling.

Een leven lang leren

Iedereen mag zichzelf continu blijven verbeteren. Ook vakinhoudelijk. Iedere Enoffer krijgt jaarlijks een vrij te besteden opleidingsbudget. Daarnaast wordt ons team continu aangevuld en geprikkeld door de komst van stagiairs. Voor alle disciplines bieden we stageplekken en leiden we met heel veel plezier en toewijding jonge creatieven op. Veel oud-stagiairs zijn later in vaste dienst gekomen!

It’s all in the numbers

Het resultaat mag er zijn. We hebben hartstikke tevreden medewerkers, en een zeer laag ziekteverzuim. In 2022 was dit 2,32% (het landelijk gemiddelde was 4,8%). Samen hebben we zo een cultuur gecreëerd die een enorme voorwaartse energie met zich meebrengt.

Zorgen voor moeder aarde

Naast de focus op blije Enoffers spannen we ons in voor een duurzamere wereld. Dit doen we op een pragmatische manier. We richten ons op haalbare resultaten die met een redelijke inspanning al een verschil kunnen maken. Wat doen we dan zoal?

We beginnen bij het begin, ons pand. Ons pand is geheel voorzien van dubbel glas en ons dak ligt vol met zonnepanelen. We scheiden afval, doen zoveel mogelijk digitaal en printen niet onnodig. In het algemeen zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk weggooien. Verder adopteren we met liefde ‘lichtdepressieve’ weesplanten, ruilen kleding met elkaar of zetten de verwarming een tandje lager op Warmetruiendag. En reizen? Zo groen mogelijk natuurlijk. Onze medewerkers komen zoveel mogelijk met het ov of de fiets (fun fact: meer dan de helft van de Enoffers komt met de tweewieler!). Daarnaast hebben we een elektrische poolauto en eigen Enof-fietsen.

Duurzame omgeving

We helpen ook graag in de omgeving. Zo hebben we een buurvrouw geholpen met het aanleggen van een geveltuin. Mét gezamenlijke regenton, want daar geven we ook onze planten water mee! Daarnaast helpen we de voedselbank graag een handje, bijvoorbeeld door met kerst een voedselinzamelingsactie te houden onder Enoffers. Net voor de lente zorgen we dat onze tuin buiten lente klaar is en delen we zaadbommen uit aan Enoffers. Deze kunnen ze planten voor een betere biodiversiteit. En zo kunnen nog even doorgaan.

Mooie klanten, partners en initiatieven

Onze inzet voor de groene zaak doen we natuurlijk niet alleen. Want dat hele MVO,  dat doen we samen! Met en voor mooie klanten, en samen met onze partners. We dragen bij aan een aantal waardevolle initiatieven en werken met liefde aan relevante projecten. Zo zetten we ons bijvoorbeeld in voor de Hogeschool van Amsterdam met campagnes over afvalscheiding en niet roken op school, een programma voor NS-medewerkers om suïcide te voorkomen, of een campagne tegen straatintimidatie in opdracht van gemeente Utrecht.

Naast ons werk voor de grote klanten werken we ook voor kleinere partijen, stichtingen en startups. We kiezen voor partijen met doelen en motivaties waar wij ons, als Enof, in kunnen vinden en die we vanuit onze expertise goed kunnen helpen. Dat kan héél dichtbij zijn, zoals een huisstijl voor het winkelgebied in de Kanaalstraat in opdracht van Winkeliersvereniging Lombok of een nieuwe identiteit voor SKB Nederland, die zich hard maakt voor alle kinderen om dezelfde kansen te krijgen ongeacht hun achtergrond.

Tot slot geven we voorkeur aan leveranciers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het papier van onze drukkers komt uit speciaal voor de papierindustrie aangeplante bossen en hebben het FSC-keurmerk. En waar mogelijk maken we binnen Utrecht gebruik van fietskoeriers.

Dat is MVO bij Enof!

Wil je meer weten? Of zoek je hulp bij MVO-communicatie? Bel of mail ons dan gewoon even. We denken graag met je mee!