Sanne Asselman
Ontwerper

Ik ben te typeren als een energieke ontwerper die stuitert over de studio, die van alles wat kan en ook van alles leuk vindt. Infographics, campagnes, evenementen. Allemaal leuk. Maar mijn hartje gaat harder kloppen van het ontwikkelen van identiteiten. Inspiratie daarvoor doe ik op tijdens het bezoeken van expo’s, naar het anders kijken van het alledaagse en schoonheid zien in dingen die anderen misschien wel als lelijk of onbelangrijk bestempelen.

Sporty spice

Hoewel ik uit een zeer muzikaal nest kom (mijn ouders leerden elkaar kennen op het Conservatorium en mijn broer speelde viool en drum), had ik enkel oog voor sport. En het liefst zoveel mogelijk verschillende. Zo zat ik op ballet, tennis, paardrijden en heb ik jarenlang gevoetbald. Deze liefde voor bewegen is nooit weggegaan en wissel ik nog steeds graag af. Snowboarden, hardlopen, racefietsen en fitness. Ik doe het allemaal.

Buitenwerkse-activiteiten

Naast alle toffe ontwerpprojecten die ik en mijn teamgenoten voor Enof ontwikkelen, zag ik dat er ook nog zoveel tofs door ons wordt gemaakt ‘buiten’ Enof. Om hier aandacht voor te genereren ontwikkelde ik de ‘Enof expo’; een miniplatform waar Enoffers hun eigen werk kunnen tentoonstellen. Naast de expo ben ik samen met mijn werkbestie Emiel ook de podcast ‘Failgeleerd’ gestart over het maken van fouten en wat je daarvan kan leren.

Identiteit

In de zomer van 2021 kwam Performation, een bedrijf die zorgorganisaties helpt zorg te verbeteren door middel van data, advies en slimme tools, met de vraag naar een nieuwe huisstijl. Een supertof traject met een kick-off om richting en pay-off samen vast te stellen. Hierna aan de slag met het hele proces: vooronderzoek, concepten, stijl, middelen en de website.