aukje_blog
Door

Aukje: daar zit meer achter

Enof zoekt bij klanten altijd naar de vraag achter de vraag. Ik ga in deze blog op zoek naar de Aukje achter de Aukje. Is die er of is het in mijn geval echt: what you see is what you get?

Bij Enof ben je echt thuis, en jezelf

Als er één ding is bij Enof dat wij belangrijk vinden, dan is het dat iedereen hier écht zichzelf is. Coen en ik vinden deze waarde superbelangrijk. Werken bij Enof is voor óns zeker geen toneelstukje. Het is ons leven. Ikzelf speel hier geen rol, ik ben hier thuis en ik gedraag me hier ook net als thuis, bij mijn familie en vrienden. Wij willen heel graag dat iedereen bij ons net zo kan zijn als thuis. En we willen dat daardoor zowel onze medewerkers als onze klanten zich hier ook echt thuis voelen. Wij zien iedereen graag zoals hij of zij is. Van ons hoeft niemand zich anders voor te doen. Wij geloven dat je in je kracht zit als je dichtbij jezelf blijft.

Grote Verantwoordelijkheden

En daar zit voor mij ook meteen de discrepantie. Want ik ben Aukje. En ik ben ook directeur/eigenaar van Enof en Haboes. Dat schept verantwoordelijkheden. Grote Verantwoordelijkheden met een hoofdletter G en een hoofdletter V. Wat er ook gebeurt, Coen en ik zijn uiteindelijk altijd degene die verantwoording moeten nemen. Wat er ook gebeurt, Coen en ik moeten altijd zorgen voor de continuïteit van ons mooie bedrijf. Wat er ook gebeurt, Coen en ik zorgen altijd voor het welbevinden van onze fantastische medewerkers. De consequentie van deze GV? Dat ik niet altijd zomaar alles kan doen of zeggen. Ons lijf en ons koppie moeten altijd goed blijven functioneren.

Soms heb ik het zoooo nodig om lekker primair, impulsief en emotioneel te zijn.

Handelen uit emotie

Ik neem natuurlijk weleens risico’s. En mijn hart ligt ook weleens op mijn tong. Maar dan weet ik direct dat ik niet handig bezig ben. Gefrustreerd doen tegen een onredelijke klant (klanten zijn nooit onredelijk!). Geïrriteerd reageren op het onvermogen van een medewerker (medewerkers mogen fouten maken!). Gefrustreerd raken als dingen niet gaan zoals wij het voor ogen hebben (let it go!). Nou ja, eigenlijk elk gedrag in de categorie: handelen uit emotie. Dat is een ‘no go’ in mijn rol. Laat ik nou net een emotioneel type zijn zeg. En dus bijt ik het puntje van mijn tong af. Ik geef richting. Ik toon leiderschap. Ik ben ambassadeur van mijn eigen bedrijf. Ik ben een stabiele factor. Ik ben de back-up van iedereen.

De Aukje achter de Aukje

Maar soms voelt dat helemaal niet zo. En soms heb ik het zoooo nodig om lekker primair, impulsief en emotioneel te zijn. Om uitspattingen te hebben, positief en negatief. Dat is waar er een Aukje achter de Aukje is. Die een enkele keer thuis heel boos kan doen. Die soms kan janken van frustratie. Die af en toe niet kan slapen van de zorgen. Die een enkele keer alles heel oneerlijk vindt. En dan schud ik met mijn koppie en kijk ik omhoog.

Enof, daar zit meer achter