07-06-2023

Nadia Klinkhamer

De eerste stappen in de communicatiewereld: alles over onze stage bij Enof

Hoi! Wij zijn Isabelle, Indya, Evita en Nadia. Afgelopen februari startten wij als kersverse stagiaires bij Enof maar inmiddels is het einde van onze stage alweer in zicht. En wat hebben we veel geleerd, gecreëerd, gelachen en geborreld. Hoog tijd om onze ervaringen eens met jullie te delen in deze blog!

Een kijkje achter de schermen
Nadia: De werkzaamheden tijdens de stage waren elke dag anders en dat maakte het juist zo leuk! Ik liep stage bij team Advies en heb meegedraaid met werksessies, bijvoorbeeld voor Schadefonds Geweldsmisdrijven en draaidagen voor RTV Utrecht. Tussendoor heb ik me onder andere bezig gehouden met het schrijven van een blog en het uitvoeren van analyses. We kregen daarnaast als stageteam de opdracht om de onboarding van Enof te vernieuwen. We hebben hiervoor alle teksten herschreven en het ontwerp in een nieuw jasje gestoken. Heel leuk, want dit deden we alle vier vanuit onze eigen rol en expertise!

Isabelle: Ik heb samen met Nadia bij verschillende opnamedagen geassisteerd en hierbij onder andere de acteurs begeleid. Interessant om eens te zien hoe dit achter de schermen ging! Daarnaast vond ik het als projectleider leuk om verantwoordelijk te zijn voor projecten van grote opdrachtgevers, zoals de NS en het COA. Ik heb hiervoor bijvoorbeeld offertes en planningen gemaakt, deadlines afgesproken en hiernaartoe gewerkt.

Indya: Ook voor mij was elke dag anders, maar op een gemiddelde dag bewerkte ik de website via WordPress, schreef ik een blog of deed ik de eindredactie van een tekst. Daarnaast schreef ik ook teksten voor social media en plaatste ik deze. Lekker afwisselend werk! Tijdens deze werkzaamheden heb ik erg veel geleerd, laten we dat eens met jullie delen!

Evita: Als ontwerpstagiaire kon ik mijn creativiteit kwijt met het illustreren tijdens de stage. Ik heb een illustratie gemaakt voor de blog van Ronald over 5 tips voor effectieve arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast heb ik ook illustraties gemaakt voor de freecards van Enof en iconen voor de website. Ik ging regelmatig mee naar fotoshoots, bijvoorbeeld bij MBO Amersfoort en het COA.

Een terugblik op onze leermomenten
Isabelle: Ik heb geleerd om mijn grenzen te bewaken en om de verantwoordelijkheid te hebben over grote projecten. Vanuit mijn stageperiode neem ik mee dat het belangrijk is om iets te doen wat je leuk vindt. Enof vindt het belangrijk dat jij je goed voelt en dat je doet wat je leuk vindt.

Nadia: Ik heb geleerd hoe het er in de praktijk aan toe gaat bij een communicatiebureau. Zo nam ik deel aan werksessies en heb ik geleerd hoe ik een sterke debriefing maak. Daarnaast heb ik mij ontwikkeld op het gebied van aantrekkelijk schrijven en weet ik nu steeds beter welke aspecten ik leuk vind binnen het communicatievak.

Indya: Ik heb mij net als Nadia ontwikkeld op het gebied van schrijven. Ik moet zeggen, het was al een sterk punt van mij, maar ik heb mij op dit vlak nóg meer mogen ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld scripts voor animatievideo’s leren schrijven, uitnodigingen voor evenementen opgesteld en interviews gehouden waaruit ik quotes heb geformuleerd.

Evita: Ik heb voor het eerst voor echte opdrachtgevers gewerkt, zoals de Gemeente Utrecht, COA en de NS. Ik vind het leuk dat mijn werk, zoals een door mij ontworpen poster, terug te zien is op straat. Daarnaast heb ik meer geleerd over de programma’s waar ik mee werkte, zoals Indesign en Illustrator. Ik merk dat ik een stuk handiger en sneller ben geworden dan voorheen, doordat ik nu de sneltoetsen beter weet te vinden. Ook was er veel ruimte voor gezelligheid. Op de vrijdagmiddagborrels waren wij stagiaires dan ook niet te missen!

Waarom wij voor Enof hebben gekozen
Indya: Er hangt elke dag een gezellige sfeer in de studio. Daarnaast heeft elke Enoffer persoonlijke aandacht voor je. Daardoor voel je je gehoord en kan je je gerust openstellen. Bij Enof ben je echt deel van het team!

Nadia: Inderdaad, er hangt een informele sfeer en er wordt altijd samen pauze gehouden. Dit is precies wat ik zocht in een stagebedrijf! Je kan altijd om hulp vragen en er is veel ruimte voor een goed gesprek.

Isabelle: Ik sluit mij er helemaal bij aan! In de pauzes lopen we ook altijd een rondje met elkaar en alles wordt gevierd bij Enof. Genoeg gezelligheid dus!

 

Word jij nou helemaal enthousiast na het lezen van deze blog en zoek je ook een gezellige, uitdagende stageplek waar jij je talenten kan ontwikkelen? Dan hebben wij goed nieuws: er staan nog vacatures open voor stageplekken bij projectleiding en content! Dus reageer nu en wie weet tot snel!