Het redesign van Mijnpensioenoverzicht.nl

Stichting Pensioenregister

Stichting Pensioenregister is de organisatie achter Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO). Op MPO kunnen alle Nederlandse burgers met pensioenaanspraken hun opgebouwde en verwachte pensioenbedragen terugvinden. Maar wat doe je als deze website niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd? Juist, een volledige redesign!

Verbeteren vanuit de wensen van de gebruiker

De vernieuwde website is volledig afgestemd op de gebruiker. Op basis van deskresearch en gebruikersonderzoek hebben we vier ijkpersonen opgesteld in verschillende leeftijdscategorieën. Hierop zijn de ontwerpuitgangspunten van MPO gebaseerd. Alle content is gepersonaliseerd en afgestemd op de diverse doelgroepen. Zo bieden we informatie die nog toegankelijker, relevanter en meer op maat is. Naast de persoonlijke pensioeninformatie ontwikkelden we ook nieuwe content, zoals handige tips, informatievideo’s en begrijpelijke informatie over life events.

In een nieuw jasje

Natuurlijk is de website ook in een nieuw jasje gestoken. Hiervoor ontwikkelden we een compleet nieuwe huisstijl met logo, typografie, kleuren en vormelementen. Er is een set illustraties en iconen gemaakt en we zorgden voor een nieuwe stijl fotografie. Het nieuwe MPO is feestelijk gelanceerd tijdens een online bijeenkomst voor stakeholders van Stichting Pensioenregister. Rond de lancering zijn diverse middelen ontwikkeld, onder andere voor de social campagne en (pers)toolkit.

Meer lezen over het proces van dit redesign? Bekijk dan onze blog!

Bellen
Mailen
Bezoekje

Contact
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met adviseur Ronald.

De knappe koppen

Aan dit project werkten onder andere…

Meer zien?

Check de drukte in de NS-app!

Campagne en activatie voor NS

Hey loser!

Campagne straatintimidatie voor gemeente Utrecht