Nikki Bijhouwer
Contentspecialist

Het zou leuk zijn als ik deze pagina kon beginnen met ‘Als klein meisje schreef ik al notitieblokken vol met verhalen…’ Maar da’s niet waar. Toen ik klein was, speelde ik met mijn speelgoedpaarden en las de hele kinderafdeling van de plaatselijke bibliotheek uit. Dat schrijven kwam pas later, toen ik in 2004 een blog startte. Maar daarna ben ik dan ook niet meer gestopt.

Inmiddels ben ik ruim 12 jaar professioneel tekstschrijver en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Van zzp’er naar Enoffer

Ik leerde Enof kennen als freelance tekstschrijver. Enof huurde mij in om trainingen te geven aan het contentteam en besteedde soms ook een leuke tekstklus aan me uit. En hoewel je het meestal omgekeerd hoort, gaf ik vervolgens mijn zzp-vrijheid op om bij deze leuke club in dienst te gaan. En dat bevalt me uitstekend.

Als tekstschrijver/contentspecialist bij Enof doe ik wat ik het liefste doe: verhalen maken. Soms heel kort, soms lang en uitgebreid op basis van één of meerdere interviews.

Heel veel hobby’s

Ik spaar hobby’s. Bij voorkeur creatieve. Zo blog ik nog steeds met heel veel plezier (sinds 2004 dus al #internetdinosaurus), maar hou ik ook veel van (analoog) fotograferen, borduren, knutselen met mijn kinderen en woonaccessories maken van jesmonite (een soort kunsthars). Verder kook ik graag, wandel veel en lees nog steeds hele bibliotheken uit.

Trots op

Ik ben trots op klussen waar concept, beeld en tekst tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Dat samenspel tussen de skills van Enof en de expertise van de klant is heel leuk. Extra liefde heeft deze oud-tijdschriftredacteur voor alles wat op een tijdschrift lijkt, zoals het digitale magazine dat we voor Kentalis maakten.