UX & webdesign

Je website is vaak het eerste wat mensen van je zien. Dus je wil dat het er goed uitziet én dat jouw bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Met een knap staaltje UX-design zorgen onze ontwerpers ervoor dat je dat kunt afvinken.

UX: wat is dat?

UX staat voor User Experience, oftewel klantbeleving. Zowel tijdens als na het gebruik van een product of dienst. Het is daarvoor belangrijk dat verschillende onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt die draait als een geoliede machine: de marketing, de logistiek, het personeel en zelfs de kassasystemen zijn perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat: een ideale winkelervaring voor de klant!

UX <3 Webdesign

De vlieger van goed afgestemde onderdelen gaat ook zeker op voor jouw website, hoe groot of klein die ook is. Bij UX en webdesign staat de eindgebruiker van je website centraal. Het is essentieel om op jouw website de juiste stijl, passende content (tekst & beeld) en verzorgde lay-out te combineren met soepele software. Zo minimaliseer je afhakers en omzetverlies, creëer je ruimte voor een fijne gebruikerservaring en vinden jouw bezoekers wat ze zoeken!

 

Webdesign op z’n Enofs van A tot Z

Bij het ontwikkelen van een website duiken onze UX-designers volledig in jouw bedrijf of project en in je gewenste bezoekers. Welke inhoud en pagina’s moeten er komen? Op welke manier moet de bezoeker zich door de website bewegen? Welke informatie heeft die bezoeker écht nodig en hoe structureren we alle content op een effectieve manier? Ook letten we op web toegankelijkheid (AA of zelfs AAA), en toegankelijkheidseisen voor data-analyse en A/B-testen. Alles om de uiteindelijke gebruiker de best mogelijke ervaring te geven. Dit is het proces in een in een notendop:

 

Inventarisatiesessie: In een creatieve werksessie brengen we samen met jou de gewenste website in kaart. We definiëren hierin o.a. het doel van je (campagne)website, wie je daar wil hebben,  wat deze mensen daar willen vinden en welke content we daarvoor nodig hebben. Het gaat hier ook meteen over gestelde (meetbare) doelen, technische functionaliteiten en contentcreatie, kortom wat zit er in scope (en wat komt er misschien later)?

Sitemap, UX en wireframing: In de volgende stap maken we het geraamte van de website. Een sitemap is als een blauwdruk voor een website, je kunt ’t zien als een visuele weergave van de hiërarchie en structuur van de webpagina’s en hoe ze onderling verbonden zijn. Ook definiëren we welke content waar moet komen en wat optimaal is voor de ervaring van de klant.

 

Webdesign: Ook wel UI met een duur woord, user interface. Dit is het visuele ontwerp van de website. In deze stap wordt de website herkenbaar als joúw website, met de juiste typografie, kleuren, foto’s en video’s. Kortom: jullie huisstijl.

Projecten waar we trots op zijn

Campagne Reality Check

Voor pensioenfonds ABP

Het redesign van Mijnpensioenoverzicht.nl

Stichting Pensioenregister

Eerder deden we UX & webdesign voor:

Bellen
Mailen
Bezoekje

Contact

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om UX & webdesign? Neem dan contact op met adviseur Judith.