Nils
Door

Nils: daar zit meer achter

Drie mails tegelijk beantwoorden terwijl ik tussendoor nog even een telefoontje aanneem, een offerte doorneem en een bannerset maak. Een georganiseerde chaos waar -“Hey Nils, wat zijn de videospecificaties voor op Facebook ook alweer?” – menig Enoffer kriegel van wordt. Je lees het al: snel schakelen en nog sneller weer door!

Ik vind gewoon een hoop dingen leuk

Op het oog lijk ik een rustige jongen maar in mijn bovenkamer is het een wervelstorm. Het is wat hectisch, maar het zijn allemaal zulke mooie kansen, projecten en fijne klanten dat ik er helemaal in op kan gaan.

Ik vind gewoon een hoop leuk binnen het communicatievak. Zo heb ik tijdens mijn tijd bij Enof mezelf beziggehouden met grafisch vormgeven, filmen, monteren, animeren, fotograferen, online adverteren, mailings, briefings ophalen, sessies bijwonen en hier en daar ook gewoon nog wat projectleiding. Ik bloei nu eenmaal op als ik mezelf kan blijven ontwikkelen; ik sta niet graag stil.

En dus lees ik mij scheel op interessante artikelen over nieuwe ontwikkelingen en tools: van nieuwe Facebookfunctie tot . Door dit alles heb ik op de meest uiteenlopende vragen een antwoord klaar, en ben ik een generalist in hart en nieren. Ben je al benieuwd welke functie er op mijn visitekaartje staat? 

Ik mag van mezelf pas aan iets nieuws beginnen als het andere klaar is.

De keerzijde van veel interesses

Een keerzijde hiervan is dat ik eigenlijk niet elk gebied kan blijven bijhouden. Er is simpelweg niet genoeg tijd. Dat leverde me onlangs wat onrust op. Dat stapelde zich op, waardoor me langzaam een gevoel van afkeer bekroop van het hele gebeuren. Stress. Er was zelfs een periode dat ik ’s nachts wakker lag of wakker schrok met hartkloppingen. Was ik iets vergeten? Hoe zat het eigenlijk ook alweer met die specificaties, is die offerte de deur nog uitgegaan? Mijn humeur begon daaronder te lijden en de lol was eraf. Klaar. Dat was het moment dat ik handvatten ging inzetten om mezelf niet voorbij te rennen.

Focus op de belangrijkste taken

Nu heb ik mijn focus op online marketing gezet. Al het andere komt even op de tweede of derde plek. Er zijn natuurlijk ook superveel lieve collega’s die van alles van me kunnen overnemen. Dat geeft me rust en daardoor focus. Daarnaast mag ik van mezelf pas aan iets nieuws beginnen als het andere klaar is of als ik wacht op reactie. Dat lukt niet altijd — dit stuk heb ik zeker niet in één adem geschreven ­­­— maar als ik een beetje streng naar mezelf ben dan lukt het aardig.

Voor extra focus maak ik prioriteitenlijstjes, zet ik Outlook, Skype en Slack uit en houd ik mijn bureau zo opgeruimd mogelijk. De laatste tijd ben ik nog wel wat moe, maar nu vooral omdat ik weer even tot rust kom.